Nieuwe samenwerking met Van Rossum Orgelbouw

14 november 2022

Mense Ruiter Orgelmakers is per 1 oktober 2022 een intensieve samenwerking aangegaan met Van Rossum Orgelbouw te Wijk en Aalburg.

Beide bedrijven hebben een eigen traditie, maar hanteren dezelfde hoogstaande artistieke en ambachtelijke principes. Mense Ruiter Orgelmakers sinds 1931, Van Rossum Orgelbouw sinds 1990.

Beide bedrijven zijn niet zo lang geleden overgegaan in handen van een nieuwe generatie. In 2019 droeg Hans van Rossum zijn bedrijf over aan Gerrit de Jong (1988) die in 2005 bij Van Rossum Orgelbouw in dienst kwam. Sander Booij (1986), sinds 2002 actief als orgelmaker, nam in 2020 Mense Ruiter Orgelmakers over van Dolf Tamminga. 

Samenwerking

De twee orgelmakerijen zullen in eerste instantie zelfstandig blijven opereren. Bestaande klanten zullen op de vertrouwde manier worden bediend. Ook vriendschappelijke samenwerking met andere orgelmakers zal blijven bestaan. Daarnaast kunnen we een beroep blijven doen op de kennis en ervaring van Dolf Tamminga en Hans van Rossum.

Het eerste project waarbij de kwaliteiten van beide orgelmakerijen worden ingezet is de nieuwbouw van het orgel (21/IIP) in de Koepelkerk te Renswoude onder eindverantwoordelijkheid van Mense Ruiter Orgelmakers. In de toekomst zal deze samenwerking nog meer zichtbaar worden.

Belangrijke stap

Met dit nieuwe partnerschap hebben we een ervaren team waarin alle disciplines van het orgelmakersvak vertegenwoordigd zijn. Deze samenwerking zien wij en onze medewerkers als belangrijke stap waarmee wij de toekomst van de orgelmakerij met alle vertrouwen tegemoet kunnen zien. Een stap waarmee wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.