Over ons

Mense Ruiter Orgelmakers bouwt, restaureert en onderhoudt al meer dan 90 jaar orgels. Altijd met gevoel voor ambacht, detail en klank.

ORGELMAKERS SINDS 1931

MENSE RUITER

Mense Ruiter Orgelmakers is opgericht in 1931 en is gevestigd in het Groningse Ten Post. Vanuit deze omgeving met zijn vele fraaie historische orgels bouwen, restaureren, stemmen en onderhouden we orgels. Met onze werkplaats in het Utrechtse Langbroek als tweede uitvalsbasis bereiken we heel Nederland en daarbuiten. 

Ons team bestaat uit zeven bevlogen medewerkers, orgelliefhebbers in hart en nieren die al lange tijd in ons bedrijf werken. Daarnaast werken wij samen met enkele professionele partners, waaronder Orgelmakerij Van der Putten en orgelmaker Martin Butter. Al deze kennis en ervaring van het eeuwenoude ambacht passen we toe bij elke opdracht. Met aandacht voor detail én voor de opdrachtgever. 

In het meer dan 90-jarige bestaan van ons bedrijf hebben we vele restauratie- en nieuwbouwprojecten uitgevoerd. We restaureren met respect voor de historie, het materiaal en de klankwereld van de oorspronkelijke makers. Of het nu om een 17e-eeuws orgel gaat of een jonger monument uit de twintigste eeuw.

De jarenlange ervaring met oude orgels is voor ons een belangrijke inspiratiebron bij de bouw van nieuwe orgels. Deze kennis integreren we in nieuwe kerkorgels, huisorgels of kistorgels. Ambachtelijk gemaakt met oog en oor voor detail: in vormgeving en klank en volgens een hoge kwaliteitsstandaard. Geïnspireerd door historische voorbeelden, inspireren onze orgels de bespelers van nu en de toekomst.

Regelmatig  onderhoud zorgt ervoor dat uw orgel in goede conditie bespeelbaar blijft. Mense Ruiter Orgelmakers doet dat bij een groot aantal klanten naar volle tevredenheid. Jaarlijks onderhoud, stemwerk, kleine reparaties of grotere onderhoudswerkzaamheden: wij staan voor u klaar.